user_mobilelogo

Verschillende concertformules zijn mogelijk en worden samengesteld uit het klassiek repertoire (puur klassiek), de Keltische nummers (puur keltisch) of een combinatie van beide, naargelang de vraag. Concerten kunnen ook op elk moment van de dag, als aperitief, dessert of avondvullendprogramma. De duur kan varieren van 45’ tot 2 uur, met of zonder pauze.

Muziekstukken of liederen op aanvraag (verzoekjes) zijn eveneens mogelijk.

De harp is een zeer geliefd begeleidingsinstrument, makkelijker te transporteren dan een piano en haar klankkleur gaat perfect samen in combinatie met verschillende melodie-instrumenten.

Concert programma’s voor harp & fluit/viool, Harptrio (fluit, altviool, harp) of harp en zang (klassiek) op aanvraag

 

Voorstel Concertprogramma ‘2 X HARP’

Lakshmi Matthieu: Pedaalharp, Keltische harp en zang

 

Twee harpen en één stem voeren u mee doorheen het gevarieerde en boeiende landschap van de harpliteratuur. Composities uit de klassieke muziekgeschiedenis, moderne stukken in hedendaagse stijl uitgevoerd op de pedaal harp met een korte toelichting over de werking van dit niet alledaags instrument vullen het eerste luik van dit concert. Daarna gaat de reis verder naar de oorsprong van de harp. De heldere klank van de Keltische harp en traditionele liederen voeren u mee naar het omfloerste, mythische land der Kelten. Ierse liederen uit de mondelinge volkstraditie, gedichten uit Schotland getoonzet op harp en af en toe zelfs een lied met wortels in Vlaamse bodem. Stem en Keltische harp smelten samen en toveren voor u een landschap van mistige vlaktes,  Ierse lowlands en desolate Schotse kusten.