user_mobilelogo

CD ‘My Singing Bird‘

My Singing Bird

Bestellen kan via de contact pagina

10 jaar na ‘Gloomy Winter’ brengt Lakshmi haar tweede album uit. ‘My Singing Bird’ is een verzameling van zorgvuldig uitgekozen en gearrangeerde Keltische melodieën die de afgelopen 10 jaar op haar pad kwamen of waar ze echt naar op zoek gegaan is. Liederen en dans tunes volgens het traditionele recept, licht en sprankelend in een eigen arrangement en overgoten met haar heldere stem, die doet wegdromen naar een ver en mythisch verleden... 

Ik blijf trouw aan mijzelf en kies enkel muziek die me iets vertelt, iets losmaakt diep vanbinnen of intrigeert door een wending in de melodie of zang lijn en meestal zijn dat dan ook de traditionele Keltische melodieën die komen bovendrijven als ik aan het grasduinen ben in dat onmetelijke repertorium aan traditionele volksmuziek uit de Keltische landen. Ik speelde al lang met het idee om ook eens iets in het Gaelic –het oude Iers- te doen omdat deze taal zo fantastisch klinkt als ze gezongen wordt... ook al begrijp je niet één woord en heb ik de tekst woord voor woord fonetisch moeten instuderen, het was één van de doelen die ik vooropgesteld had om op mijn tweede album uit te werken. Ik wou ook heel graag opnieuw iets in het Vlaams zingen omdat ik daar altijd zo’n positieve reacties op krijg van het publiek.... Het album gaat tenslotte ook dieper naar mijn persoonlijke verhaal met twee eigen songs.

Beluister het album via:

Spotify  -  iTunes  -  Deezer

 

CD "Gloomy Winter"  celtic songs and ballads

Bij interesse stuur je gegevens door via de contactpagina.

Lees onderaan zeker de recensie.

Gloomy Winters - Lakshmi

 

1.The Shores of Amerikay

2.She moved through the Fair

3.The trees grow high

4.Twee Coninckskinderen

5.Gu ma mear a charaid/ A’ Bhanais Irteach/ Snaim a’ phosaidh

6.As  I roved out

7.Jessy the flower of Dunblane

8.A Silver Dagger

9.Braes O’Yarrow/ Bobbin John/ The Road to Ford

10.Gloomy Winter

 

Lakshmi - Celtic harp & voice

Eén harp en één stem voeren u mee naar het omfloerste, mythische land der Kelten. Traditionele Ierse, Bretoense liederen, gedichten uit Schotland getoonzet op harp en af en toe zelfs een lied van vlaamse bodem. Haar zuivere stem en de heldere klanken van de Keltische harp smelten samen en toveren voor u een landschap van mistige vlaktes,  Ierse lowlands en desolate Bretoense kusten.

Tijdens haar hogere studies klassieke harp zocht Lakshmi terug naar de wortels van haar passie voor de harp: de Keltische, Ierse volksmuziek. Ze verzamelde liederen en gedichten die haar ontroerden, inspireerden of raakten door hun heldere eenvoud. Langzaam groeide haar repertoire Keltische liederen uit tot een meeslepend programma waarop ze telkens zo’n positieve reacties van het publiek kreeg dat langzaam het idee liet groeide om met haar Keltische harp meer naar buiten te komen. 

Met het uitkomen van haar eerste cd ‘Gloomy Winter’ is Lakshmi klaar om zich aan het grotere (folk)publiek voor te stellen.  Op Gloomy Winter werden tien van haar mooiste liederen en instrumentale nummers gebundeld. Rode draad doorheen de liederen is de liefde, puur en heerlijk als een lentemorgen, of zwaar en ondraaglijk na het verlies ervan, maar steeds ‘de liefde’, in al haar facetten doorheen het leven. De cd betovert u ruim 35 minuten met Keltische harpmuziek en een stem die u meevoert naar het hart van de Ierse, Schotse en Britse folk.

 

 

(bron: Compact - Goe vollek)

"Lakshmi is een Gentse harpiste en zangeres met een opmerkelijke staat van dienst. Op deze cd exploreert ze de Keltische (hoofdzakelijk Ierse en Schotse) traditionele melodieꬭ en liederenschat om er een onmiskenbare meerwaarde aan toe te voegen. Dit is een solowerkstuk van de bovenste plank. Lakshmi’s harpspel is fraai en bedreven.

Haar frisse, stemvaste zang past wonderwel bij de betoverende harpklanken, die je meevoeren naar de grillige kusten en desolate landschappen van Ierland, Bretagne of Schotland.

De plaat is knap opgebouwd uit al dan niet tweestemmige zang met harpbegeleiding, a capella zang en suites van instrumentale nummers. Van de Vlaamse traditional De Twee Coninckskinderen brengt ze een mooie, persoonlijke versie. Twee teksten, waaronder de fraaie titeltrack, zijn van de Schotse 18de eeuwse dichter Robert Tannahill, waarvoor Lakshmi op de Keltische traditie geꭴe muziek componeerde.

Op elke track van deze cd levert de harpiste een ongemeen sterke prestatie. We hebben hier te maken met een talentrijke muzikante en uitmuntende zangeres, die met gevoel en raffinement veertien ijzersterke melodieꬠen liederen mooi tot hun recht laat komen. Voorwaar een sterke aanwinst voor onze folkscene. (door Ren矗arny)